Opdrachtfilm

(On)begrijpelijke taal

Ministeries van BZK, OCW, SZW en VWS

Minidocu in het kader van programma Tel mee met Taal. Tel mee voor Taal beoogt laaggeletterdheid aan te pakken.

Een belangrijk doel van het programma is om alle betrokken partners op lokaal en regionaal niveau structureel beter te laten samenwerken.

De minidocumentaire ‘(On)begrijpelijke taal’ laat zien hoe een incassobureau en gemeente hun werkproces hebben aangepast, en eenvoudiger zijn gaan communiceren.

Van vroeger naar later

Fonds Cultuurparticipatie

Minisoap over culturrparticipatie op een basisschool, voor alle cultuur-betrokkenen in het onderwijs, zoals een cultuurcoach, ICC-er basisschool, freelance kunstdocent, leerkracht groep 7 en directeur basisschool. Centrale vraag: Hoe zorg je ervoor dat het binnenschoolse en buitenschoolse aanbod beter op elkaar aansluit?

Kemnade

Pluryn

Minidocu. Een inkijkje in het leven van cliënten die wonen op Kemnade Groesbeek, een besloten woon- werkvoorziening.

Hier vinden bewoners structuur, begrenzing en de intensieve zorg die ze nodig hebben. We volgen twee cliënten op de voet. De een heeft  PTSS en leeft vanaf zijn zevende jaar in verschillende instellingen. De ander heeft te kampen met veel agressie en heeft jeugd TBS.

Werken bij

Scholengemeenschap Amersfoort

Een serie van vier korte filmpjes over het werken op diverse middelbare scholen in Amersfoort, met als doel het werven van nieuwe leerkrachten.

Schermafbeelding 2019-01-29 om 14.57.28.
persmap stapel.jpg

KNVB voorlichtingsfilm

KNVB

Trainingsvideo. Aan de hand van acht scenes wordt trainers van amateurverenigingen duidelijk hoe je wel en niet om moet gaan met situaties op en om het voetbalveld. Van huilende pupillen tot agressieve ouders.

Schermafbeelding 2019-02-04 om 15.04.21.

Zeker (w)eten!

ZieZo Informatie Eetstoornissen

Lesmateriaal voor middelbare scholen over eetstoornissen. Aan de hand van verschillende scenes uit het leven van patiënten met een eetstoornis wordt het onderwerp bespreekbaar gemaakt. Leerlingen leren diverse stoornissen (her)kennen en zien hun eigen grenzen.

Claims management filter

Posthuma Partners PP

De klanten van CMF vragen regelmatig hoe de software voor het afhandelen van schadeclaims voor verschillende verzekeringsmaatschappijen nou precies werkt. Door een gigantische verzameling van historische data geeft de app direct advies aan de verzekeraar over de te nemen vervolgstappen. Deze instructiefilm geeft aan hoe dat precies in zijn werk gaat. 

De vertrouwenspersoon is er

De vertrouwenspersoon is er voor jou.

AKJ en PVP vertrouwenspersonen in de jeugdzorg

Ieder kind en elke jongere in de jeugdzorg mag naar een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Deze film heeft als doel de stap naar de vertrouwenspersoon voor kinderen en jongeren in jeugd instellingen te verlagen.

Schermafbeelding 2019-02-05 om 10.34.37.

Gewoon in de wijk

RIBW Arnhem & Veluwe Vallei

Drie korte portretten waarin het samenleven van mensen met en zonder beperking centraal staat. Wat betekent het voor je leven om deel te nemen aan de samenleving wanneer je een beperking hebt?

Schermafbeelding 2019-02-05 om 10.56.02.

Nieuwsitems

AD online & Gelderlander online

Diverse korte nieuwsitems zoals Koning Willem Alexander op bezoek bij Universiteit Wageningen,  jaarlijks schaapsscheerdersfeest in dorpen, dagje mee met de explosieven opruimingsdienst etc.